Divendres 18 de novembre
A la Sala del Castell es va fer la xerrada i demostració de cuina . En Jordi ens va cuinar unes mandonguilles amb gambes i escamarlans , on el vi de pagès era present en els seus ingredients. També ens va ensenyar a fer un flam amb una reducció de vi, pa de pessic, i torradetes de Santa Teresa amb reducció de vi dolç.
La Montse ens va explicar l'importancia de conservar tot allò tradicional en el món de la cuina, la importancia dels productes locals a la cuina segons la temporada, la utilització de productes agrícoles de proximitat, recomanacions per animar a la gent a comprar a mercat, etc.
Finalment varem menjar-nos els plats cuinats , que agradaren molt a tothom.
En Jordi i la Montse
Els escamarlans , les mandonguilles i les gambes...
El flam i la reducció de vi
Les torradetes
El pa de pessic mullat amb vi
Els assistents a la Sala del Castell
Reportatge a Televisió Costa Brava:
Dissabte 19 de novembre
Jornada de portes obertes als cellers
Durant tot el dia la gent va poder assistir als cellers
Es van fer totes les activitats programades
Al Mas Molla es va fer la xerrada: " 1850-1950 , un segle clau per la viticultura a través de les seves eines"
En Lluís va fer un repàs històric de l'agricultura calongina, fent servir de fil històric les diferents eines que en aquells moments es varen idear per les tasques bàsiques al camp, i en aquest cas a la vinya. Arades, tisores de podar, màquines de ruixar, estris per pesar, premses, tractors,...etc,etc.
Diferents eines del celler i del mas
En Lluís donant la xerrada
La Montse fent la visita guiada al celler
Al migdia a les 13 h, al celler de Can Gabitu de Sant Daniel: visita guiada i tast de vi
En Josep fent-nos explicacions en seu celler
A la tarda a les 16 h al Mas Ponsjoan : Taller d'empeltada i vista del celler
Reportatge a TV Costa Brava: http://tvcostabrava.xiptv.cat/video/62273/visita-als-cellers-de-calonge?a7eca8862593b770ffa28e0532e39562
En Manel fent explicacions al taller d'empeltada
Visita guiada al celler
Tast de brunyols de 3/4 de 12 regats amb garnatxa rossa
Diumenge 20 de novembre
Excursió guiada a Sant Daniel i el Balitrà
Diumenge finalment no va ploure i varem fer l'excursió. hi assistiren unes 100 persones i varem anar a caminar tal com estava previst.
Aquí teniu unes fotos de la sortida:
Reportatge a Televisió Costa Brava:
Inici de l'excursió, en David fent explicacions de les llegendes de l'ermita de Sant Daniel
Al menhir de Puig ses Forques
Baixant del Puig Cabrer
Vistes del pla de Calonge, i de la Badia de Sant Antoni baixant del Puig Cabrer
El Mas Escapa Vell
Final d'excursió a Can Gabitu a Sant Daniel on en Josep i la Neus ens varen oferir un tast de vi novell, garnatxa , i sípia amb pèsols. Bon final després de la caminada.
Agraïments a tots els participants i així com totes les persones que han fet que un any més fem aquesta festa del vi de pagès.
Gràcies Ateneu Popular de Calonge, Toni, Joan, Esther.
Gràcies a l' Ajuntament de Calonge, i gràcies als propietaris dels masos i de les cases, i als membres de la Fundació Remença XXI.
Recordeu que podeu presentar fotos pel concurs "Arada 2011" fins el dia 27 de novembre!