diumenge, 23 de novembre de 2014

Èxit de participació als actes del Cap de setmana del vi de pagès de Calonge 2014

Gràcies a tos per venir a acompanyar-nos un any més !!
Faig un petit resum dels actes de divendres, dissabte i diumenge.DIVENDRES 21:
Xerrada i tast de cuina
"10 MOTIUS PER CONTINUAR FENT VI DE PAGÈS"
"10 MOTIUS PER CONTINUAR BEVENT VI DE PAGÈS"

Varen intervenir primer en LLuís Molla , President de la Fundació Remença XXI
La xerrada va ser presidida per l' Alcalde de Calonge senyor Jordi Soler.
Vàrem explicar que hem fet aquests 10 anys i els nostres projectes de futur de la Fundació.
En Lluís un cop més ens va transmetre el seu amor per la seva feina, que és la seva manera d'entendre la vida,  i els motius que fan que vulgui continuar en el futur ajudant a que amb  el seu esforç personal i el de tots els pagesos de Calonge puguem gaudir dels productes que els pagesos continuen conreant i venent a casa seva i al mercat. Va fer esment al magnífic paisatge que es conserva a Calonge gràcies al treball de tots els pagesos que treballen la terra cada dia. Endavant i força!!Sala Fontova. Calonge.

La segona part de l'acte ens va agradar moltíssim , doncs en Carlos Orta del Restaurant Villa Más de la Platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols, ens va preparar 4 plats exquisits que vàrem tastar amb 4 vins de pagès. 
Mentres nosaltres ho tastàvem en Carlos i en Lluís ens anaven explicant diferents característiques del plat i del vi escollit. Les varietats de raïm de cada vi i les seves peculiaritats. 
Un blanc del Mas Ponsjoan, un rosat de Can Ton, un  negre de Mas Molla,  i un garnatxa de Can Radó. Una crema de bròquil amb oli d´oliva Argudell del Mas Ponsjoan, un plat de mongetes amb calamar, una sardina en escabetx i un postre de músic amb  crema pastissera.
Tot, tot i tot boníssim !!
Gràcies Carlos, torna l'any que vé !!


Crema de bròquil amb oli d´oliva Argudell del Mas Ponsjoan


Els assistents tastant vi de pagès rosat i sardina en escabetx


Els postres de músic amb crema pastissera...i la Garnatxa Rossa del Mas Radó!!
No va quedar res!!


DISSABTE 22

VISITES ALS MASOS

MATÍ : MAS PONSJOAN

En Manel ens va rebre al Mas Ponsjoan i ens va fer unes magnífiques explicacions de la història del Mas. Els seus orígens, les transformacions en la seva estructura original, les generacions de masovers, la vida al Mas, records del pare, de la mare , dels àvis... La gent que hi anava, l'antiga taberna...Les obres, les estances del bestiar, el celler. També ens va explicar moltes coses sobre els conreus de les seves vinyes, els fruiters, i l'horta. 
Finalment, ens va explicar projectes de futur, i a l'acabar tothom va tastar els brunyols de 3/4 de 12 regats amb un boníssim i fresc vi blanc, i una garnatxa.
Gràcies Manel !!


En Manel explicant les inscripcions a la llinda del Mas PonsjoanMolta i molta història...
Mostrant-nos pintura de com era el Mas abans de les reformes...


La gata que no es va perdre ni una explicació...

Tot regat amb bona garnatxa i els brunyols de 3/4 de 12!!
DISSABTE 22

TARDA: MAS MOLLA

En Lluís ens va rebre a les quatre i primer ens va portar a una vinya, la més antiga que té documentada el Mas Molla, i des d' allà ens va començar a explicar la vida del seu avi i de la seva àvia. Ens vàrem dirigir cap als jardins del Mas i després a la sala on ens va preparar una extraordinària exposició de diferents coses que conserva del seu avi i àvia. Objectes únics, carregats d'història: fotos antigues, llibres, cartes, ulleres, aparells de topografia, estris per anàlisi del vi al celler, càmera de fotos, ulleres, binocles, objectes religiosos, d' oficina,  estris per a cosir xarxes de pescar, pots d' homeopatia... ens va deixar bocabadats, admirats de la gran història d' aquest Mas i del gran valor de guardar tots aquests records.
Acabarem amb porró de vi novell i fent visita al celler
Gràcies avi Lluís i familia!!

La vinya documentada més vella del Mas Molla

Al jardí romàntic del Mas i contemplant la façana principal

L'avi d'en Lluís, en Joan Molla i Presas, i objectes del seu llegat

En Lluís mostrant-nos totes aquestes peces úniques


Llibres ...


Acabem al Celler...el millor final per una xerrada genial !!

Gràcies família Molla!!DIUMENGE 23

EXCURSIÓ GUIADA A LA SERRALADA DEL JONC I LA TORRE DEL MAL ÚS

Avui hem sortit del Parc de Sant Julià de Lòria al Mas Barceló, el temps ens ha respectat i no ha plogut, encara que hi ha hagut moltes boirines i mala visibilitat. 
Gràcies amics per venir!! Quina colla!! Gairebé 200 persones!! 
Malauradament en Joan Rosselló que ens havia d'acompanyar estava malalt i no ha pogut venir, així que en David ha tingut doble feina!!
Hem anat a pujar a la serralada del Jonc, hem atravessat les vinyes i aquest paisatge privilegiat de la Conca del Tinar. Hem vist el bosc de les Gavarres en el seu estat actual i després de patir el foc del mes de març passat. Hem conegut les parets de pedra seca dels marges de les antigues vinyes que hi havien a tota la muntanya. I finalment hem fet un descobriment que molts calongins no coneixiem: les restes de l'antiga Torre del Mal Ús, una de les torres medievals de l'antic sistema de defensa i vigilància de Calongí que protegia dels perills que venien per mar...
Després arribant al Mas Ribot, Forn de Rajols de Can Monells, Camí Ral, Mas Gil, Mas Bou i final a Torre Lloreta. 
Agrair de part de tothom, al propietari senyor Llorens la seva amabilitat per haver-nos deixat visitar aquesta gran joia arquitectònica que tenim al bellmig de la Conca del Tinar a Calonge.
I final amb "sopresa" amb un tast de vins de pagès de Calonge oferts pel Molla per regar el pa amb vi i sucre i vi novell als porrons. Allioli fet per en Vicenç de Cal Moreu que"ha volat" igual que les confitures del Mas Ponsjoan.
Fins l'any que vé !!
Gràcies per venir !!


Recordeu enviar-nos fotos per al concurs de fotografia: ARADA 2014. 
Recordeu les bases revisant programa en aquest mateix blog i animeu-vos a enviar-les!
Abans del dia 4 de desembre!!
Ateneucalonge@gmail.comMoment de la sortida a les 9 del matí
Carrer Volvos baixant cap a la Riera del TinarQuina colla!! Espectacular corriol i vistes del Pla de Calonge
Arribant a la Torre Lloreta!!


Preparant la teca, bon final!!
Pa amb vi i sucre, all i oli i confitures, tothom surt refet!!
GRÀCIES!!

Etiquetes