dilluns, 18 de novembre de 2013

Xerrada inaugural del Cap de Setmana del vi de pagès de Calonge 2013

 El Sr. Pere Guilera de Cava Guilera, ens va fer una magnífica xerrada sobretot dirigida al raïm. Vàrem conèixer com treballen per obtenir el millor vi o cava, centrant la xerrada en el coneixement de les característiques del raïm, la importància del tast a la mateixa vinya.
Gràcies a diferents membres de la Fundació Remença XXI, dos mesos abans es va collir el raÏm i es va guardar en cambres d' atmosfera controlada. Aquest passat divendres es varen portar les caixes amb les diferents varietats de raïm collit a Calonge 2 mesos abans.
Va ser suficient per oferir raÏm a tots els assistents i també el most, i que tothom pogués gaudir d'aquesta experiència.
Els assistents vàrem poder tastar tres varietats de raïm de Calonge: el Xarel.lo, el Monastrell i el Jaqué.
Tothom va tenir lloc a la Sala del Castell i els 60 assistents vàrem poder fer el tast del raïm, després tastar el most d'aquest raïm i finalment tastar el vi novell de les 3 varietats esmentades.
Un any més un bon començament de la Festa del vi de pagès de Calonge.



 Les varietats de raïm a les taules per poder fer el tast


La Sala del Castell i els assistents a la xerrada i tast

Un moment de la xerrrada del Sr Pere Guilera

Tast de most i vi Jaqué de Calonge

El Sr Pere Guilera i els assistents 

Fent un tast de raïm de malvasia de Sitges

Copa amb most de xarel.lo