dijous, 19 d’octubre de 2017

CAP DE SETMANA DEL VI DE PAGÈS DE CALONGE 2017,DIES 17,18 I 19 DE NOVEMBRE DE 2017



Hola a tothom!
Aquest any hi tornem, i amb moltes activitats que esperem  us agradin moltíssim!



PROGRAMA D'ACTIVITATS DEL
CAP DE SETMANA DEL VI DE PAGÈS DE CALONGE 2017

Foto guanyadora del Concurs de fotografia Arada 2016. Autor: Ricard Bracons


DIVENDRES 17 DE NOVEMBRE DE 2017 

A LES 20 H

A LA SALA FONTOVA DE CALONGE

XERRADA I TAST DE VI I FORMATGE:

"Els formatges del Mas Alba pas a pas"

A càrrec de Martí Huguet, uns dels propietaris del Mas Alba, de Terradelles ( Pla de l' Estany), masia catalana del segle XVIII que actualment desenvolupa l'activitat de turisme rural i l'elaboració de formatge de llet de cabra artesanal.
La formatgeria del Mas Alba, produeix diferents formatges artesanals de llet de cabra. 2 d'aquests formatges  han estat premiats a la "World Cheesse Awards" el certamen més important del món on hi participen formatgers artesans de tot el món.

Acabarem l'acte amb un maridatge dels formatges amb diferents vins de pagès de Calonge amb la participació de la Montse Molla del Mas Molla de Calonge.








DISSABTE 18 DE NOVEMBRE DE 2017

MATÍ A LES 9 H 

EXCURSIÓ GUIADA 
"La Vall dels Molins i els seus pous de glaç"

A càrrec de David Gràcia, membre de la Fundació Remença XXI

Lloc de trobada: Riera dels Molins a la urbanització Vescomptat de Cabanyes.
Passera de la Riera dels Molins al Carrer de Manresa ( al costat de les antigues  instalacions esportives de Cabanyes Sport)

VEURE UBICACIÓ : CLICA PER VEURE EL MAPA :PUNT DE TROBADA


Anirem a caminar per  la Vall dels Molins, i explicarem històries fent referència especial als pous de glaç. Visitarem les restes dels pous de glaç del Molí Cremat i el pou de glaç del Mas Terrades.








Dades sobre el recorregut: 10 km aproximadament.
Anirem pel sender de la Vall dels Molins cap al Molí de les Roques - Resclosa del Molí de les Roques - Pous de glaç del Molí Cremat - Resclosa del Molí Cremat - Molí d'en Lluís - Pou de glaç de Can Terrades - Mas del Monjo Esglèsia de Santa Maria de Fenals d' Amunt- Cabanyes

Cliqueu


Temps aproximat de les 9 h a les 13-14 h   . 
Porteu esmorzar i aigua!


DISSABTE 18 DE NOVEMBRE DE 2017 

TARDA  A LES 16 H 

LLOC: MAS MOLLA

¨Cata musicalitzada i poesia 
al jardí colonial del Mas Molla" 


 A càrrec de Clara Centenera, Diana Balcázar i Núria Molla.
Acompanyat per la música en directe de la Banda Moderna de l'Escola de Música de Calonge.



TARDA A LES  17,30 h:

LLOC: MAS PONSJOAN 

"Vi al cub: trisensacions"




Escoltem, olorem i tastem




DIUMENGE 19  DE NOVEMBRE DE 2017


MATÍ A LES 9H *
*( QUI VULGUI POT QUEDAR-SE A DINAR A LA VINYA I CONTINUAR FINS A LA TARDA)

LLOC DE TROBADA:  Plaça de Sant Nazari, Calonge . Clicar aquí : PUNT DE TROBADA


EXCURSIÓ GUIADA  A LA VINYA DEL PARATGE DEL JONC
A càrrec de Joan Rosselló del Celler de Ca l'Àvia

"Feines i vida de pagès el 1800"





Activitats diverses matí i tarda: 
Tallers de poda de ceps, construcció de murs de pedra seca i tallers d'aprofitament del medi a les Gavarres: suro, plantes medicinals, mel, cera d'abelles, etc.
ACTIVITATS GRATUÏTES

Farem * DINAR A LA VINYA i es continuaran tallers a la tarda.
Qui vulgui podrà baixar cap al lloc on hem sortit quan acabin les activitats del matí...

* PREU DEL DINAR: 6 € 
Els interessats en quedar-vos a dinar a la vinya  haureu de contactar per tf al 626840362 (fins dissabte 18) i confirmar que us quedeu a dinar.
El dinar consistirà en un àpat típic d'un dinar a la vinya com es feia tradicionalment abans.

Us hi esperem a tots!!



CONCURS DE FOTOGRAFIA ARADA 2017


Podran participar tots els assistents a les diferents activitats del Cap de setmana del vi de pagès 2017. Fotografies fetes el mateix dia de l'activitat.
La fotografia guanyadora rebrà com a premi un lot dampolles de vi de pagès de Calonge i la fotografia sutilitzarà per anunciar el Cap de setmana del Vi de Pagès 2018. 
No sadmetran imatges molt retocades, es podran fer ajustos de llum i contrast, enfoc i adreçament, també es podran presentar en blanc i negre o virats, sempre intentant tenir unes imatges el més naturals possible. 

Cal enviar les fotos abans del dia 3 de desembre de 2017 al correu electrònic: ateneucalonge@gmail.com

Les imatges hauran de ser en format JPEG i no superar els 2 Mb, però amb suficient qualitat per fer una ampliació de 20x30 cm