dissabte, 15 de desembre del 2018

ATLAS DEL CULTIVO TRADICIONAL DEL VIÑEDO Y SUS PAISAJES SINGULARES.

Des que van arribar els fenicis a la península Ibèrica, portant el cultiu de la vinya com ha tret diferenciador de la seva expansió, va fer que el paisatge rural comences a canviar fins a arribar als nostres temps. Aquest fet fa que molts historiadors i investigadors ho tinguin en compte en els seus treballs de recerca per reflectir-ho en llibres i escrits divulgatius. Aquest és el cas de l'antropòleg i filòsof Luis Vicente Elias Pastor, que amb un projecte d’estudi i recerca va voler documentar diverses àrees vitivinícoles espanyoles, utilitzant un criteri únic per totes elles.

El resultat va ser una publicació anomenada “Atlas del cultivo tradicional del viñedo y de sus paisajes singulares”, a la qual és detallant la diversitat de paisatges existents relacionats amb el món de la vinya, ressaltant la importància que tenen com patrimoni cultural i immaterial del nostre país.

En aquesta publicació hi dedica un capítol a la nostra comarca, tal com podeu llegir a l’extracte mostrat a continuació:

Etiquetes