dilluns, 26 de novembre del 2018

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "MAS MOLLA A DOJO"






    Dintre del marc de les activitats del Cap de Setmana del Vi de Pagès , el passat divendres dia 16 , es va fer la presentació oficial del llibre El Mas Molla a Dojo. La sala Fontova va acollir l'acte, i a les 20h estava tot preparat , taula per els ponents , presentació visual a la pantalla del escenari , i al fons , les taules que oferien els diferents vins de pagès acompanyats d'un tast de formatges i aperitius .  Al obrir portes , es va començar a omplir la sala, fins a completar casi tot el aforament previst . Al voltant de tres-centes persones van concorre, convidats, familiars, amics i veïns del poble. 

En David Gracia, va fer un petit discurs de benvinguda als assistents , detallant les activitats que es farien durant tot el cap de setmana, sempre i quan el temps ens ho permetés, ja que quasi totes elles eren al aire lliure i les previsions meteorològiques no eren les mes favorables.

Tot seguit, es va donar la paraula a en Joan Vall Clara que va ser l'encarregat de fer el discurs-pròleg del llibre. Comença fent-nos un petit resum de la trajectòria de la nissaga Molla al llarg de la historia del Mas, amb fets memorables que han fet que aquesta família i moltes altres de Calonge hagin aconseguit preservar el territori i l'agricultura tradicional. Esdeveniments que es van descriure amb mes detall a la publicació d'un article a la premsa comarcal.

Extractes de l'article de Emili Agulló del Punt Avui : 



  • Vall, autor del pròleg, va desgranar diverses anècdotes del seu pas pel mas, on va ser “la primera màquina de triar fruita”, va dir tot fent broma, o el fet que l’anomenada dels productes de la família feien que el gènere s’exhaurís al mercat quan encara no havien acabat de parar les taules i els tendals.

  • Molla, que amb el seu germà Joan van reactivar a partir del 1980 l’explotació, després d’un segle en mans de masovers, no s’hauria imaginat escrivint un llibre anys enrere. S’estima més treballar la terra, les vinyes i modelar un paisatge que s’estén per la conca del Tinar, a llevant del terme municipal, que els propietaris dels masos –agrupats en la Fundació Remença XXI– van salvar d’haver esdevingut l’enèsima urbanització del poble o un nou eixample urbà.

David Gracia obrint el seguit d'intervencions
Proleg d'en Joan Vall



A continuació , intervé en Jordi Soler, alcalde del municipi, felicitant a en Luis Molla per la tasca de recerca feta amb el seu llibre, i agraint que això també serveixi com a testimoni  de la historia del municipi al llarg 700 anys.

Lluis emocionat en ple discurs         La sala plena a vessar amb el públic entusiasmat


La participació d'en Lluis Molla va estar molt emotiva, fent-nos saber l'esforç que havia representat per ell escriure aquest llibre , recopilar tota la documentació, esquematitzar-la i plasmar-la de forma que expresses els seus sentiments i a la vegada fos un document de referència històrica . Va agrair als seus col·laboradors l'ajut que li van oferir i que sense ells era un projecte pràcticament inabastable.

   
Equip editor del llibre, en Lluis , l'Antoni i el Josep En Lluis i dos bons amics


Tot seguit , la Montse Molla va donar per finalitzada les intervencions i ens va proposar a tots a passar per les taules a tastar els vins nous, acompanyats d'uns quants aperitius, i va aprofitar per agrair la col·laboració desinteressada del Restaurant Ginjoler de Sant Feliu de Guixols i la formatgeria Recuit de Fonteta-Casa Martell.

  
Els asistents gaudint dels aperitius del Ginjoler         Taula de formatges cedits per Casa Martell


A partir d'aquest moment , en Lluis es va dedicar a signar llibres i a conversar, ja mes relaxat, amb tothom que se li acostava.


En Lluis en plena feina de promoció         Imatge de satisfacció plena


Etiquetes